VALORACIONS REUNIÓ INFORMATIVA CAN SALADRIGAS 22 FEBRER

Valoració de la reunió informativa sobre el futur de l’edifici de l’antiga església de Sant Bernat Calbó i ampliació de l’escola La Mar Bella.

PRIMERAMENT GRÀCIES A TOTHOM PER ASSISTIR-HI, DEBATRE I PARTICIPAR.

La reunió informativa va ser tot un èxit en assistència de veïns i veïnes. Volem agraïr-vos la vostra presència, intervencions i debat durant la sessió. Tanta assistència de gent vol dir dir que el tema de la plaça segueix interessant i preocupant a molts veïns i veïnes.

A la reunió es va poder veure i escoltar el descontent general pel fet de trobar-nos amb un projecte decidit sense un procés participatiu. Sobretot tenint en compte la voluntat explícita de 1.500 veïns i més de 20 entitats en fer un procés participatiu i la voluntat de la Plataforma Salvem La Repla de treballar i consensuar les propostes en els espais de participació ciutadana (PAD/PAM, Comissió equipaments.. etc…).

Sobre la decisió de l’ajuntament, de cedir l’edifici al consorci d’educació, per el projecte d’ampliació de l’escola La Mar Bella, va quedar clar que segueix endavant i no hi ha volta enrere.

El projecte presentat uneix l’escola amb el nou edifici de Bernat Calbó per un pont. La planta baixa de l’edifici, equipat com a “pista esportiva” serà d’ús compartit entre l’escola i el veïnat. Les plantes superiors servirán per a equipaments diversos de l’escola.

Vam mirar de posar de manifest que la Plataforma no discuteix les necessitats de l’escola ni s’oposa a l’ús educatiu de l’edifici ni a l’espai compartit. Senzillament no accepta la unilateralitat ni com s’ha obviat la demanda de participació veïnal per a decidir el futur de l’antiga església i de la plaça.

Amb el futur de l’edifici decidit i amb un projecte sotmes a les necessitats legitimes d’espai de l’escola, ara ens toca treballar amb un escàs marge d’acció, sobre el que ja hem començat a incidir.

Cal destacar que l’avantprojecte que es va presentar incorpora millores substancials respecte a l’inicial. Algunes d’aquestes millores van encaminades a una major “obertura” i encaix de l’edifici al seu entorn i a la plaça, aspectes defensats per Salvem La Repla i recollits per l’equip d’arquitectes del consorci. Aquests punts ens fan pensar que podem avançar en altres consensos, pero sobretot la nostres demandes segueixen centrant-se en que el projecte sigui compatible amb mantenir les dimensions actuals de la plaça.

Altrament, Salvem La Repla va posar de manifest que, a dia d’avui, NO HI HA UN PROJECTE NI PRESSUPOST NI CALENDÀRI PER A LA REURBANITZACIÓ I MILLORA DE LA PLAÇA. Per tant seguirem demanant que:

1) Es destini pressupost i calendari per repensar la plaça i l’entorn.
2) Que això aquest cop sigui fruit d’un procés participatiu veïnal.

També cal avançar en definir els usos veïnals del nou edifici de Bernat Calbó així com el model de gestió compartit. Altres aspectes importants que cal treballar son l’encaix del calendari d’obres.

Totes i tots sou benvinguts en aquesta tasca. Qui s’hi vulgui sumar pot posar-se en contacte amb salvemlarepla@gmail.com

Seguirem informant.

Deja un comentario