REUNIÓ INFORMATIVA 22 DE FEBRER CAN SALADRIGAS

El proper dimecres 22 de febrer l’Ajuntament presentarà, a Can Saladrigas, el projecte d’ampliació de l’Escola Mar Bella i les propostes per a l’edifici de la Plaça Bernat Calbó.

Com ja sabeu, la Plataforma Salvem La Repla sempre ha defensat que el futur de l’edifici de l’antiga església i de la Plaça fos decidit en un procés participatiu. Aquest era un dels 3 punts que defensava el nostre manifest.

Fa uns mesos l’ajuntament va decidir, unilateralment i sense comptar amb el veïnat, cedir l’edifici al consorci d’educació per a fer-hi el projecte d’ampliació de l’escola Mar Bella. Tot i que vam fer arribar la nostra disconformitat amb aquest procedir, l’Ajuntament no ha canviat la seva postura. Per tant no hem pogut decidir entre tots que s’hi ha de fer a Bernat Calbó i com volem que sigui la plaça.

Malgrat tot, Salvem La Repla ha estat present en les darreres reunions informatives entre l’escola, l’ajuntament i el consorci, per mirar de transmetre les inquietuds del veïnat i incidir en el limitat marge d’acció que deixa un projecte amb els usos decidits i amb les necessitats d’espai predeterminades.

Recordem que Salvem La Repla va recollir opinions de les diferents assembles fetes a la plaça;  de l’enquesta veïnal impulsada per la plataforma; d’algunes entitats adherides; de les opinions recollides a la proposta del “Decidim Barcelona” i de les conclusions consensuades a la Comissió d’Equipaments.

Volem deixar clar que en cap cas creiem que això sigui un substitut d’una participació real i vinculant del veïnat en el projecte, ja que tota aquesta feina havia de culminar en un procés participatiu, l’única manera veritable de decidir entre tots.

El proper dimecres 22 de febrer teniu l’oportunitat de veure el projecte de l’ampliació de l’Escola Mar Bella que afecta a la Plaça i a l’edifici de l’antiga església de Sant Bernat Calbó. Aprofiteu-la per informar-vos, per preguntar i per demanar allò que creieu necessari per a defensar un millor futur per a la plaça.

Nosaltres hi serem.

Us hi esperem!

Deja un comentario