HO HEM ACONSEGUIT.

Ahir, al ple del Districte de Sant Martí es va aconseguir el compromís polític del consistori per a millorar la Plaça de Sant Bernat Calbó.

Aquest compromís és el que Salvem La Repla va demanar a l’anterior reunió informativa de Can Saladrigas. ERC Sant Martí va presentar la iniciativa que ha comptat amb l’aprovació per majoria i cap vot en contra. Celebrem la iniciativa d’ERC i la desició dels grups en ratificar majoritariament el compromís consistent en que, finalment, es farà una remodelació de la Plaça amb un calendari, un pressupost i un procés participatiu amb els veïns. Altrament el compromís també demana que no es disminueixin metres de plaça i que l’ús de l’edifici de Sant Bernat Calbó sigui compartit amb l’escola fóra d’horaris lectius.

Agraïm molt que la disposició política envers els objectius de Salvem La Repla es concreti d’aquesta manera. És un pas importantíssim per als anhels de tants veïns i veïnes que durant dècades han volgut la dignificació d’un espai emblemàtic del casc antic del Poblenou.

No ha estat gens fàcil. Vam estar a punt de perdre una gran oportunitat si no hagués estat per la implicació de tot el veïnat, de les entitats del Poblenou i d’una millor disposició per part de l’Ajuntament. Des del 2013, que vam iniciar la nostra lluita, hem sentit a dir que era impossible i desaconsellable allò pel qual lluitàvem, que estava tot “dat i beneït”, que no calia fer res, que ja estaven be les propostes existents. I ho hem sentit moltes vegades i des de molts cantons, inclús d’alguns que s’atribueixen la representativitat veïnal. Però la constància, tossuderia i voluntat de molts ho ha fet possible.

Ara disposem d’un nou equipament per a tot el veïnat i de la possibilitat de dignificar una de les poques places naturals que tenim al barri. Encara caldrà treballar per a concretar aquests compromisos i fer-los complir, però de moment, gaudim de l’èxit:

FELICITATS POBLENOU.

Deja un comentario