El PSC, ERC i la CUP fan públic el seu suport a Salvem La Repla.

Durant els últims dies han anat arribant mostres de suport a les reivindicacions de Salvem La Repla per part de diferents partits presents al consistòri de Sant Martí. Adjuntem els diferents escrits que ens han arribat:

Carta enviada pel PSC Sant Martí en suport de Salvem La Repla:

“Benvolguts i benvolgudes,

Des de l’Agrupació de Sant Martí del Partit dels Socialistes de Catalunya volem fer-vos arribar la nostra felicitació per tots aquests mesos de treball que finalment han obtingut recompensa i, desitgem i us encoratgem perquè continuï en el futur més immediat. Ara, per decidir entre tots i totes l’ús més adequat per l’espai.

Celebrem doncs que finalment no es construeixi per part de l’Arquebisbat de Barcelona el monestir a la Plaça de Sant Bernat Calbó tal i com ja vam expressar amb el nostre vot al Consell Plenari del Districte, per cert, l’únic vot contrari a la construcció de l’esmentat monestir a l’hora que ens posàvem al costat i a disposició de la Plataforma veïnal “Salvem la Repla” amb la presència de companys nostres. Així que, podeu seguir comptant amb nosaltres pels reptes de futur.”

Carta enviada per ERC en suport de Salvem La Repla:

“Des de la Secció Local d’Esquerra Republicana del Poblenou celebrem el comunicat de l’Arquebisbat de Barcelona mitjançant el qual les Germanes de l’Anyell desisteixen d’edificar un convent entre la Plaça de Sant Bernat Calbó i el carrer Marià Aguiló, on ara hi ha una església pendent d’enderrocar.

Considerem que existeixen altres ubicacions possibles amb molt menys rebuig veïnal, si és que aquesta ordre religiosa vol establir-se a Barcelona, i valorem positivament que s’hagi optat per escoltar la veu de la ciutadania en un tema tan sensible.

Animem a l’Ajuntament de Barcelona a negociar l’expropiació o permuta del terreny (classificat urbanísticament com a equipament des de 1952) i, un cop obtingut, a desenvolupar un procés participatiu per definir quin millor servei a la comunitat pot donar aquest espai.

Així mateix, felicitem a la Plataforma Salvem la Repla pel seu treball a l’hora de fer comunitat i crear consciència veïnal.”

Posicionament publicat per la CUP a la seva web:

“La CUP ja portava temps participant de forma activa en la plataforma, que defensa un procés participatiu en el qual elsveïns i veïnes puguin decidir quin ús se li dóna a la plaça Bernat Calbó que ha estat històricament abandonada. A més, laplataforma s’oposa a la construcció d’un monestir a la plaça i defensa que se li doni un ús per a la gent del barri.

Seguirem lluitant perquè la plaça sigui per als veïns i les veïnes!”

Deja un comentario